Worship Tools

As a Christian, I find it a little bit sad to see churches using illegal copy of applications. A US$ 399,00 Easy Worship license is too much of a burden. This page dedicated to see alternative softwares for worship projection.

Datasoul

  • Created for GNU/Linux
  • Can import from EasyWorship
  • Use Sword Project
  • Video Background
  • Sync between computer databases

OpenLP

  • Multiplatform (GNU/Linux, Windows, Mac OS)
  • The most comprehensive feature for importing songs.
  • A little bit clunky and heavy.
  • Can use presentation, Ms. Powerpoint on Windows.

OpenSong

  • Multiplatform (GNU/Linux, Windows, Mac OS)
  • Kind of popular like OpenLP.
  • Geared towards worship bands, offers song notes.
  • Can import from EasyWorship

ZionWorx

  • Windows Only.
  • Must register for using more than 60 days. Registration is free.
  • No video background.
  • Can use online Bible.
  • Simple navigation using keyboard.

EasySlide (formerly EasiSlide)

  • Windows Only.
  • Video background.
  • Simple navigation using keyboard.
  • Bibles, Alkitab Terjemahan Baru included.
  • Can use Webcam for live feed.
  • Comprehensive Chinese language.
  • This is the most simple and robust I’ve ever used!

Screen Monkey

  • Windows Only.
  • Actually not a Worship apps, but it has one (Worship Monkey).
  • Live output any application into many screens.
  • Frankly, this is an interesting application that needs to be tested more. (haven’t got the time yet)
  • Example of how to use it on a live show, linking Yamaha LS9 to Screen Monkey.
  • Nosferatu

    Ini semuanya aplikasi buat greja ya Oom ?

    • Kalau menurut pembuatnya, sih, awalnya begitu. Tapi, sebenarnya bisa juga buat yang lainnya, Om.

      • Nosferatu

        Oh ya ya … Namanya aja udah GNU … Pasti bisa digonta-ganti …

        • Iya juga, sih, Om. Tapi maksud ane, misalnya aja Screen Monkey. Itu bisa dipakai di pertunjukan langsung untuk mengatur monitor latar. Itu, loh, layar gede yang dipakai buat latar belakang.

          • Nosferatu

            Oh gitu … Ya ya ya … Of course … 🙂

          • Nosferatu

            Eh saya habis bikin course ini nih keren banget … Pake programming language ChucK namanya

            http://chuck.cs.princeton.edu

            https://www.coursera.org/course/chuck101

            Keren banget Oom …

          • Whoaaa… keren banget. Iya, Om, kayak gitu, deh. Kan kalo Chuck sudah dari sononya, kalo Screen Monkey dia seperti juragan yang mandorin program mana saja yang hendak ditaruh di layar.

            Btw, Om nama aslinya Ajay Kapur?

          • Nosferatu

            Bukan lah Oom … Ajay Kapur mah lecturernya course itu … Saya akhir akhir ini ngambil banyak course dari Coursera … Seru deh … Saya ajakin si Spiderman Hentai juga tuh … Dia ngambil satu lulus juga … Oh gitu ya screen monkey buat ngontrol apa yang mau kita display di multiple screen gitu kali ya … Nanti saya lihat deh … Bisa buat special effect panggung tuh … Ahak ahak ahak

            Nih saya begini nih … Ahak ahak ahak

            https://www.coursera.org/records/PMX3MkXwgUyjsKGH

            https://www.coursera.org/verify/VGURU7UH5D

            Ngerti maksud saya ? Ahak ahak ahak … Met kenal ya 🙂